oktober 2022

Nasveti za boljše spanje dojenčka in malčka
Nasveti za boljše spanje dojenčka in malčka
Kakovosten spanec je osnovna potreba vsakega otroka za njegov zdrav razvoj in rast. Otroci so si med seboj zelo različni. Razlikujejo se v količini spanja in v tem, kako hitro zaspijo. Dojenčki do 3 meseca starosti prespijo 14 do 17 ur na dan z vključenimi dremeži. Število ur, ki jih otrok potrebuje za spanje, se z odraščanjem spreminja. Veliko novopečenih staršev se v prvem letu otrokove starosti sooča z zbujanjem dojenčka čez noč. Naj vas pomirimo. Tudi če se vam zdi, da sta edina in da se samo vajin dojenček ponoči zbuja, to nikakor ne drži.
OKTOBER - Svetovni mesec boja proti raku dojk
OKTOBER - Svetovni mesec boja proti raku dojk
Tudi letošnji oktober bo potekal v znamenju rožnate pentlje, simbola boja proti raku dojk, ki je še vedno najpogostejši rak pri ženskah. V ta namen smo o raku na dojkah spregovorili s specialistom na tem področju, Vanjo Jelinčičem, dr. med., specialist gin., ki nam je predstavil bolezen samo in njeno diagnosticiranje in zdravljenje.
AKTIVNOSTI NA PROSTEM IN IZBIRA TOPLIH OBLAČIL
AKTIVNOSTI NA PROSTEM IN IZBIRA TOPLIH OBLAČIL
Brrrrr, prihajajo vedno bolj mrzli dnevi in tako se ideje za preživljanja prostega časa na prostem manjšajo. Kljub mrazu pa lahko s primerno toplimi oblačili s svojim malčkom preživite nekaj časa na dan za zabavo na prostem. Zimski športi in igra na snegu krepijo imunski sistem in pozitivno vplivajo na psihofizično zdravje. Prav tako otroci krepijo gibalne sposobnosti in kondicijo. Za vas imamo nekaj zabavnih idej za preživljanje prostega časa na prostem, ko postanejo dnevi bolj mrzli.