Spalne vreče

Spalne vreče so priljubljena izbira med starši za ohranjanje toplote dojenčka med spanjem. Obstaja več razlogov, zakaj so spalne vreče dobre za dojenčke. Varnost spanja: Spalne vreče preprečujejo, da bi dojenček potegnil odejo ali blazino čez obraz, kar lahko poveča tveganje za zadušitev ali nenadno smrt v posteljici (SIDS). Ohranjanje toplote: Zaradi svojega oblikovanja in materialov spalne vreče učinkovito zadržujejo toploto in ohranjajo konstantno telesno temperaturo dojenčka med spanjem. Svoboda gibanja: Spalne vreče omogočajo dojenčku nekaj svobode gibanja, kar je pomembno za njegov razvoj. Hkrati pa ohranjajo zgornji del telesa pokrit, kar pomaga preprečevati prekomerno hlajenje.

TOG vrednost je merilo toplotne izolacije ali sposobnosti materiala, da zadržuje toploto. Višja TOG vrednost označuje toplejšo spalno vrečo. Pri izbiri spalne vreče je pomembno upoštevati TOG vrednost glede na okoljske pogoje v sobi in temperaturo prostora, kjer bo dojenček spal. Na splošno velja, da naj bi TOG vrednost za dojenčke v normalno ogretih prostorih znašala od 2.0 do 3.5. Pri izbiri spalne vreče bodite pozorni na sezono, temperatura prostora, v kateri bo dojenček spal, in način oblačenja dojenčka, saj so to dejavniki, ki vplivajo na to, kako toplo naj bo spalna vreča.

  • 0.5 TOG ali manj: Primerne so za toplejše prostore (nad 24 °C) ali poletne mesece, ko je temperatura okolja višja.
  • 1.0 - 2.5 TOG: Primerne so za zmerno hladnejše prostore (18 °C - 23 °C) in spomladanske ali jesenske dni.
  • 2.5 TOG ali več: Uporabljajo se za hladnejše prostore (pod 18 °C) in zimske mesece. Visoke TOG vrednosti so boljše za bolj mrzle okoljske pogoje.

OPOZORILO! Ne uporabljajte, ko otrok že spleza ven iz posteljice. OPOZORILO! Ne uporabljajte v kombinaciji s prešito odejo.

Preberi več...
Prikazov
24| 36| 72|
Pogled
Razvrsti