september 2018

Torba za v porodnišnico
Torba za v porodnišnico
Dan, ko se odpravimo v porodnišnico je ponavadi najbolj pričakovani dan, katerega se ga ženske najbolj veselimo, hkrati pa je tudi eden najbolj stresnih dni v celotnem obdobju nosečnosti. Tiste, ki poroda še niste doživele, se zagotovo sprašujete kako bo sam porod potekal, kakšna je bolečina in podobno. Če pomislim na svoj prvi porod, lahko rečem, da sem bila veliko bolj pripravljena kot na drugega. Prvi je prvi, res ne veš kaj pričakovati, jaz sem imela v glavi samo eno misel: če je moja mami rodila, bom tudi jaz :) Medtem, ko sem se drugega poroda bala veliko bolj, saj sem vedela kako vse poteka, kakšen je občutek in na kaj moram biti pripravljena. Na srečo sta bila oba poroda hitra in brez zapletov. Torej, danes želim izpostaviti kaj sem vzela s seboj v porodnišnico in kaj sem pogrešala ter seveda, kaj je bilo popolnoma odveč.
Evitas na otroškem bazarju 2018!
Evitas na otroškem bazarju 2018!
Otroški bazar 2018 je največji dogodek za družine v Sloveniji, ki nudi popolno družinsko doživetje. V letu 2018 praznuje svojo že 13. obletnico. Prireditev je izobraževalno-sejemske narave. V začetku šolskega leta na enem mestu zbere družine iz različnih koncev Slovenije. Tam boste letos lahko obiskali tudi nas :)
Novosti, ki jih prinaša september
Novosti, ki jih prinaša september
Ah, september... Čas, ko narava že skrbi za lepotne preobrazbe na vrtovih, travnikih in gozdovih. September nam podarja dobre gozdne plodove in počasi pričenja barvati listke v rumeno, oranžno, rdeče, itd. Dnevi so krajši in marsikaterim jutranjim meglicam se prav nič ne mudi pobegniti pred sončnimi žarki. Naj vam povem eno zanimivost, ki je o mesecu septembru (mogoče) še niste vedeli. Ste vedeli, da ime prihaja iz latinske besede septem, ki pomeni »sedem«? In, da je bil september po rimskem koledarju sprva sedmi mesec v letu, preden so vstavili januar in februar? ;)