november 2022

Božična darilna in pomembnost didaktičnih igrač
Božična darilna in pomembnost didaktičnih igrač
Hohoho prihaja čas, ko bodo Miklavž in Božiček obdarili otroke. December je res čaroben mesec, polen veselja, iskrenosti in čustvenih momentov. Lučke in okraski naredijo ta čas še bolj poseben in čudovit. V tem času se otroci pripravljajo na pisanje pisma Božičku, v katerem mu napišejo svoje želje in upajo, da jih bo Božiček lahko uresničil.
Moj prvi čisto pravi obrok
Moj prvi čisto pravi obrok
S prvimi gostimi obroki je potrebno začeti počasi in predvsem brez panike. Malčku počasi predstavite novo hrano, korak za korakom, umirjeno in brez hitenja. Malček naj hrano otipa, okuša, spoznava. Vse to je za njega popolnoma nekaj novega in ne skrbite preveč, če bo malček prvič pojedel samo eno žličko hrane, ki mu jo boste ponudili. Za večino staršev predstavlja uvajanje goste hrane izziv, zato smo pripravili nekaj nasvetov, kako začeti in s čim začeti.
Odhod iz porodnišnice in pravilen položaj dojenčka v lupinici
Odhod iz porodnišnice in pravilen položaj dojenčka v lupinici
Odhod domov iz porodnišnice z novorojenčkom je za vsakega starša nekaj najlepšega, a hkrati se najverjetneje veliko staršem v glavi poraja nešteto vprašanja, ob katerih je prisoten tudi strah. Brez skrbi za vsa vprašanja se lahko v času bivanja v porodnišnici, ki traja od dva do tri dni, obrneš na zdravstveno osebje, kjer ti bodo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja. V porodnišnici se boš naučila, kako previti dojenčka, kako ga nahraniti in očistiti popkovino. Nikoli ne pozabi na počitek in izkoristi vsaki trenutek, ko počiva tudi tvoj otrok.