Razlika med gugalnikom Nuna Leaf Curv in Nuna Leaf Grow

Razlika med gugalnikom Nuna Leaf Curv in Nuna Leaf Grow

Nekateri otroški sedeži se gibljejo naprej in nazaj, drugi pa se zibajo ali nihajo. Toda Nuna LEAF ustvari tolažilno gibanje, ki je znano vsem dojenčkom: nihanje od strani do strani, zaradi katerega se dojenček počuti, kot da je v vašem naročju.

Nuna izdeluje dve različici gugalnika: Nuna LEAF Curv in Nuna LEAF Grow, oba zagotavljata približno dve minuti gibanja po nežnem potisku.

Medtem ko oba ponujata enako pomirjujočo nihanje in eleganten videz, LEAF Grow dodaja odstranljiv pas in tri položaje naslona, zaradi česar je otroku bolj udobno, da uživa v otroštvu (in še dlje, zahvaljujoč omejitvi teže sedeža do 60 kg)

Kaj je torej boljše: Nuna LEAF Curv ali Nuna LEAF Grow? 

 

1. CENA

S svojimi dodatnimi funkcijami in večjo življenjsko dobo stane LEAF Grow 80€ več kot LEAF Curv.

 • Leaf Curv: 249,00€
 • Leaf Grow: 329,00€

 

2. NAKLON IN NASTAVLJIVOST

Medtem ko sta Nuna LEAF Curv in Nuna LEAF Grow dovolj močna, da lahko zdržita težo odraslega, je LEAF Grow zasnovan tako, da se raste skupaj z otrokom (kot pove že samo ime).

Oba sedeža nudita tritočkovni varnostni pas, ki zagotavlja varnost otroka. Za kateri koli sedež lahko odstranite sedežno blazino in tako dobite udobno mrežasto podlago.

Toda pasove pri LEAF Curv ni mogoče odstraniti, zato ko jih malček preraste, mora sedeti na njih. LEAF Grow ima odstranljiv pas, zaradi katerega je sedež posledično udobnejši za malčka.

Leaf Grow ponuja tudi tri naklonske položaje, ki vašemu malčku omogočajo, da sedi pokončno med branjem ali igranjem na stolu. LEAF Curv pa ima samo en fiksni položaj, ta pa je morda preveč nagnjen za malčka, če želi sedeti bolj pokončno.

Medtem ko LEAF Curv vključuje en sam vložek za dojenčke, je LEAF Grow sestavljen iz dveh vložkov - ločenih blazin za glavo in telo, kar zagotavlja več možnosti za prilagajanje, ko otrok raste.

3. TEŽA IN SPECIFIKACIJE

Nuna LEAF in LEAF Grow se lahko uporabljata za isto časovno obdobje.

Stopnja 1: Oba gugalnika imata vložek za dojenčka, LEAF Grow pa ima še dodatno podlogo za podporo glave. Zasnovan je za uporabo, dokler dojenček ne doseže približno 10 kilogramov oz dokler mu kolena ne sezajo čez rob gugalnika.

Stopnja 2: Sedežna blazina se lahko odstrani in tako se LEAF spremeni v stol, kjer lahko malček uživa ob branju knjig, igri ali televiziji.

Ker je osnova LEAF Curv tanjša kot pri LEAF Grow, sedež tehta približno 1,3 kg manj.

UPORABA:

 • Leaf Curv: od rojstva do 60 kg
 • Leaf Grow: od rojstva do 60 kg

TEŽA:

 • Leaf Curv: 5,90 kg
 • Leaf Grow: 6,90 kg

DIMENZIJE:

 • Leaf Curv: 67-76 x 67-71 x 47-61 cm
 • Leaf Grow: 73 x 71 x 45 cm

 

4. BARVE IN TKANINE

Tako za Nuna LEAF kot LEAF Grow je mogoče sedežno blazino odstraniti za uporabo mrežastega naslona, ki poskrbi, da bo vaš otrok udoben tudi v toplem vremenu. Tkanine so odstranljive in pralne v stroju za enostavno čiščenje.

Medtem ko so vstavki za dojenčke pri obeh modelih izdelani iz organskega bombaža, sedežna blazina LEAF Grow presega certifikat OEKO-TEX – staršem zagotavlja, da vsak sestavni del sedeža ne vsebuje škodljivih snovi.

Nuna LEAF je na voljo v dveh barvah:

 • Birch
 • Dusk

Nuna LEAF Grow je na voljo v teh treh barvah:

 • Biscotti
 • Quartz
 • Granite

5. ZAKLJUČEK

Nuna LEAF Grow dodaja več funkcij Nuninemu dolgo priljubljenemu gugalniku Curv, kot so nove barve, tri položaje naslona in dve blazini, zaradi katerih je sedež udobnejši tako za dojenčka kot malčka.

Medtem ko se lahko Nuna LEAF Curv uporablja enako dolgo, je v svojih lastnostih bolj omejen. Toda za starše, ki iščejo predvsem sedež za dojenčke, LEAF Curv ustreza njihovim potrebam in stane 80€ manj.

S katero koli izbiro boste izbrali sedež, ki bo vašemu otroku v prihodnjih letih udobno počivališče.

Za dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo na [email protected] in na tel. številki 031 388 868.

Pozdravčki,

Jana 

Deli objavo z drugimi