Uvajanje goste hrane Done by Deer

Pripomočki za uvajanje goste hrane

Z dodajanjem živil naj bi začeli po dopolnjenem 4. mesecu starosti. Po tem času naj bi dojenčkova prebavila že bila pripravljena na uvajanje goste hrane. Starši moramo biti na začetku potrpežljivi, saj je hranjenje nekaj povsem novega za naše male bodoče gurmančke. Začnemo s hrano, ki je enostavna in ima nevtralen okus, kot na primer krompir, korenje, bučka ali cvetača.

Uvajanje goste hrane je za otroka predvsem učenje, za starša pa lahko rečemo kar projekt. Najbolje je, da si pred uvajanjem goste hrane preberemo kakšno dobro knjigo in že tam dobimo prave smernice in napotke, ki nam bodo pomagalo začeti in nato nadaljevati. Ko smo seznanjeni z osnovami pa lahko začnemo pripravljati tedenski plan oz. jedilnik.

Organizacija je pomembna!

Na list papirja si zabeležite s katero hrano boste začeli in kdaj, ter kako boste nadaljevali v prihodnjih dneh. Z drugimi besedami lahko rečemo, da pripravite jedilnik. Mi smo navdušeni nad portalom Boobeefoodee, s katerim je najverjetneje seznanjena skoraj vsaka mamice. Portal nudi ogromno koristnih napotkov in informacij glede hranjena in vam je zagotovo lahko v pomoč.

Preden ponudimo prvo žličko, le to tudi potrebujemo :) Dojenčki imajo mala usteca in zato jih hranimo s priborom, ki je prilagojen njihovi velikosti.

Na voljo imamo komplete žličk in pribora. Slednji je primeren za kasnejše učenje samostojnega hranjena. Za mamice, ki želijo imeti vse v stilu so na voljo čudoviti jedilni seti, ki zajemajo vse kar potrebujete za popolno mizico. Za prve grižljaje predlagamo Komplet dveh žličk Twistshake ali Komplet treh žličk Done by Deer. So ravno prave velikosti za male usteca in oblikovane tako, da staršu omogočajo dober oprijem.

Dojenčki na samem začetku ne pojedo veliko in velikokrat hrana ostaja v skledici. Nas so navdušili novi izdelki Twistshake, ki poskrbijo tudi za to situacijo.

Vsaka skledica in krožnik ima poleg tudi pokrov in tako lahko ostanke hrane enostavno pokrijemo in shranimo v hladilniku. Odlično pa se obnesejo tudi, če se odpravljamo na pot. Krožnike Twistshake lahko s sistemom »twist-click« pritrdimo enega na drugega, kar omogoča preprosto prenašanje.

Twistshake izdelki
Twistshake izdelki

In ker so otroci pravi radovednež in so težko pri miru, ne smemo pozabiti na packarijo. Uporaba slinčka je zagotovo pametna odločite, saj tako zaščitimo otrokova oblačila pred umazanijo in si prihranimo delo s preoblačenjem. Na voljo je ogromno različnih barv in modelov, nekateri so primerni za začetek uvajanja drugi pa, ko se otrok uči jesti sam.

Potrebujemo še kaj?

Ko otrok začne samostojno sedeti ga lahko posedemo v stolček za hranjenje. Stolček lahko zaščitimo s podlogo ali poiščemo takega, ki omogoča snemljiv pladenj katerega lahko brez večjih težav speremo in očistimo. Nas navdušujeta stolček Mima Moon in Childhome Evolu!

Mamicam svetujemo predvsem strpnost in potrpežljivost, vemo da je lahko uvajanje goste hrane pravi podvig. Vsak malček je poseben in nekateri z uvajanjem sploh nimajo težam, medtem ko so nekateri pravi mali izbirčneži :)

V komentar nam zaupaj s katero hrano nameravate začeti ali s katero hrano ste začeli in mogoče ravno ti prejmeš komplet Twistshake: deljen krožnik, začetni pribor in Twistshake Sippy Cup! Sodeluj TUKAJ!

 

Ne spreglej akcijske ponudbe!

 

Deli novico z drugimi