Kako otroka navaditi na kahlico?

Kako otroka navaditi na kahlico?

Ste še vedno v pleničkah pa ne veste kako bi prešli na kahlico? No ja, prvo kar morate vedet pri uvajanju na kahlico je to, da vsak otrok potrebuje svoj čas. Pomembno je tudi, da malčke v nič ne silimo, sami vam bodo povedali ali vsaj dali znak, kdaj je čas za uvajanje.

Pri tem ima tudi vsak starš svojevrstno izkušnjo, ker se nekateri otroci hitro navadijo in starši s tem nimajo težav, pri nekaterih pa ta preskok ni tako lahek in hiter. Večina staršev se odloči, da bo z uvajanjem začela poleti, ko je toplo in lahko malčki tako rekoč skačejo okoli brez pleničk. Kahlico po navadi pustijo nekje v bližini in na določenem mestu, da ko je čas za lulanje ali kakanje, otroci točno vedo kam it. Pa še en trik, katerega se poslužujejo v vrtcih je tudi ta, da ko otrok gre sam na kahlico, dobi za to žig na rokico. Skratka, skoraj tako kot pri zobozdravniku... 😉 Pri nas je slednje delovalo.

Ena super zadevica glede uvajanja malčkov na kahlico je tudi ta super Baby Bjorn kahlica. 

Baby Bjorn kahlica

Baby Bjorn kahlica je zelo stabilna in se ne prevrne takoj, ko se ob njo spotaknete. Zakaj? Ker se pod kahlico nahaja gumijasti trak, ki poskrbi, da se kahlica trdno oprime tal. Kahlica je enostavna za čiščenje, zahvaljujoč svojemu priročnemu vstavku. S pametnim ročajem spredaj dvignete notranji del, ga preprosto odstranite, izpraznite in izperete ali obrišete. Skartka, starši boste s to kahlico imeli lažje delo ob uvajanju. 😉 Otrokom pa se bo mogoče zdela bolj udobna od navadnih kahlic. 

Na Evitas.si najdete tukaj ostalo ponudbo kahlic.

Pozdravček,

Maša

Deli objavo z drugimi