FRIGG dude: Kaj izbrati - kavčuk ali medicinski silikon?

FRIGG dude: Kaj izbrati - kavčuk ali medicinski silikon?

V naši ponudbi FRIGG dud imamo cuclje iz dveh različnih materialov: medicinski silikon in naravna guma (lateks oz. kavčuk). Oba materiala imata svoje prednosti in slabosti, zato se boste morda vprašali, kateri je boljši za vašega otroka.

Naravna guma - Lateks oz. kavčuk

Naravna guma, imenovana tudi lateks ali kavčuk, je popolnoma naraven material. Izvira iz gume, kjer se iz soka (mleka lateksa) pridobiva in predela v naravno gumo. Dude iz naravne gume so mehke in elastične ter jih prepoznamo po rumeni/rjavi barvi.

Medicinski silikon - Brez škodljivih sestavin

Medicinski silikon je najčistejša vrsta silikona in industrijsko izdelan material. Zaradi čistosti materiala se pogosto uporablja v prehrambni in farmacevtski industriji. Silikon je 100% brez škodljivih sestavin, kot so BPA, PVC in ftalati. Silikon je prozoren in ima gladko površino.

FRIGG znamka predstavlja: Silikonski cucelj FRIGG s površino SilkySoft™

Frigg duda iz silikona ima gladko površino imenovano SilkySoft™. Cucelj je tako še mehkejši, kar zmanjšuje možnost, da bi dojenčki razvili napetost v glavi in čeljusti. Omehčan silikon se je izkazal kot varnejša izbira za občutljivo nebo in dlesni dojenčkov zaradi nežnosti materiala. Dojenčki pogosto izberejo dudo z gladko površino pred tisto z grobo.

Različni materiali - različne prednosti

Naravna guma in silikon sta dva zelo različna materiala z različnimi prednostmi in lastnostmi.

Glavne razlike med njima so:

1. Varnost

Namen dud FRIGG je zagotoviti mir dojenčkom z imitiranjem materinega dojena. Da bi bilo prehajanje med našo dudo in materinim prsmi čim lažje in naravnejše, mnogi najprej preizkusijo naravno gumo, ker je mehkejša in bolj podobna elastičnosti kože in dojke kot silikon.

2. Alergije

Silikon je očitno čistejši in bolj prijazen za alergije od obeh vrst materialov. Če imate v družini alergijo na lateks, izberite FRIGG dude iz medicinskega silikona.

3. Vonj in okus

Silikon je nevtralen oz. nima vonja, medtem ko ima naravna guma rahlo značilen vonj. Nagnjenost do vonja se razlikuje od otroka do otroka.

4. Trajnost

Naravna guma je bolj elastična od silikona, zato je težje za male otroške zobke, da jo grizejo na koščke. Silikonske dude se ne obrabijo hitro, medtem ko ima naravna guma omejeno trajnost. Zato boste sčasoma opazili, da se naravna guma razteza in spreminja obliko, medtem ko silikon ohranja svojo obliko. V obeh primerih je dude priporočljivo zamenjati na 1-2 meseca.

5. Shranjevanje

Naravno gumo lahko poškodujejo svetloba in vročina, medtem ko silikon bolje prenaša vplive okolja. Zato je pomembno, da vedno shranjujete naravne gumijaste dude na temnem, suhem mestu pri sobni temperaturi. Nikoli jih ne puščajte na okenski polici, kjer bi lahko bile izpostavljene soncu in svetlobi.

6. Čiščenje

Mlajši kot je dojenček, bolj pomembna je dobra higiena dude, in pogosteje je treba dudo čistiti. V tem primeru je silikon lažji material za vzdrževanje kot naravna guma. Silikon ima gladko površino in ne privlači prahu ali umazanije. Oba materiala sta vzdržljiva in primerna za uporabo, če sledite navodilom za vzdrževanje.

Vsi otroci so edinstveni

Naravna guma in silikon imata vsak svoje prednosti in slabosti. Vedno bodo deljena mnenja o tem, kateri material je najboljši ali najbolj zdrav. V končni fazi je vsak otrok edinstven, in vaš otrok bo na koncu izbral material, ki mu najbolj ustreza.

Ste opazili štiri majhne poševne črte znotraj bradavičke?

Morda se sprašujete, ali so te črte napaka bradavičke, in jasen odgovor je NE. Črte so preprosto del dizajna bradavičke. Vedno se trudimo, da bi naše dude izstopale na trgu dud, kar vključuje tudi dizajn bradavičke.

Deli objavo z drugimi