Kje si, dodatek? Gre?

Meni so bili ljudje, ki ne nosijo nobenih dodatkov, vedno dolgočasni. Jaz imam celo svojo škatlo z nakitom. Notri imam zapestnice, prstane, verižice in ure. To so bile zame vedno začimbe celotnega stajlinga. Sploh si ne predstavljam, da bi imel gole roke. Po moje bi kar znorel.

In tako me otrok opazuje. Vidi, da na meni bingljajo nekakšne bleščeče stvari iz jekla, nekakšni usnjeni izdelki in barvite ure. S tem se igra in to se ji dopade. Cingljajo, ona pa se smeji. In seveda hoče svojega tatata tudi posnemati.

Na srečo se iz dneva v dan širi tudi ponudba otroških accessorisov, za punčko jih je še toliko več na izbiro. Špangice, metuljčki, zapestnice, kape, rutke, trakovi za lase. Tega resnično ne zmanjka, vsak ud na telesu tvojega malega knedla lahko popestriš z nečim. In čeprav se nekateri tega ogibajo, so nakrancani otroci najpogosteje sila zabavni in lušni na pogled.

Še nekaj ima moja mala po svojemu očkatu. Sila malo otroških las. Menda se me do dopolnjenega drugega leta starosti sploh niso upali pobožati po glavici v strahu, da bo tisti puhek za večno odpadel. Tako vztrajno čakamo, da požene tistih nekaj več las na glavi naši tamali, ker potem bomo imeli še več manevrskega prostora za ustvarjanje.

Odrasli ljudje brez dodatkov so dolgočasni. Otroci pa še toliko bolj. Pri najbolj ljubkih živih bitjih si lahko dovolimo malo več. Accessorize your kid!

 

Jure Marolt

Deli novico z drugimi