Vstop v vrtec

Prvi obisk vrtca je tako za starša kot tudi za otroka velika sprememba. Ravno smo se navadili, da cele dneve preživimo skupaj, gremo na dolge sprehode, se skupaj igramo in ustvarjamo. Sedaj pa se bliža dan, ko bo vsega tega kar naenkrat konec. Otroci se vstopa v vrtec niti ne zavedajo, medtem ko se mamice že dlje časa pripravljamo na to pomembno prelomnico. Najpomembnejše je, da na vse skupaj gledamo pozitivno in tako lahko vrtec postane zabavna dnevna rutina, ki bo prijetna za vas in za vašega sončka.

Vstop v vrtec zahteva določeno pripravljenost. Da pa bo obdobje priprave tudi za mamice lažje in prijetnejše, smo pripravili kratek seznamček izdelkov, ki so potrebni za prvi vrtčevski dan!

UDOBNI COPATI

Izbira pravih copatkov zna biti naporna odločitev. Copatki morajo biti dovolj udobni, stabilni in enostavni za obuvanje ter sezuvanje. Podplat copatkov mora biti dovolj gibljiv, saj se otrokova nogica še vedno razvija. Copatki morajo dihati, da se v njih noga ne bo potila. Pozorni moramo biti tudi na to, da se copatek na gladki površini ne drsi. Obutev mora biti narejena kvalitetno in imeti mora trpežen šiv. Mi smo navdušeni nad otroškimi mokasini, ki ne nudijo le popolnega udobja temveč so tudi modni in “šik”. Če cenite ročno delo in certificirano ročno usnje potem obvezno poglejte Mia&Mika mokasine, ki ponuja čudovite modele copatk za male nogice.

PRIKUPEN OTROŠKI NAHRBTNIK

Danes je na voljo tisoč in en nahrbtnik za naše najmlajše. Izbirate lahko med nežnimi pastelnimi odtenki ali prikupnimi pisanimi živalicami. Z zabavnim nahrbtnikom otroka še dodatno motivirate za odhod od doma. Nahrbtnik se lahko uporablja za v vrtec ali pa ga vzamete s sabo, ko se odpravljate na dopust ali le na kratek izlet.

Nahrbtnik za vrtec

Pozabiti ne smemo tudi na dodatna oblačila in lonček za uvajanje samostojnega pitja. Že pred vhodom v vrtec pa je potrebno dobro poskrbeti za otokov imunski sistem.

DODATNA OBLAČILCA

V nahrbtniku ne smejo manjkati rezerva oblačila, saj se otrok hitro kaj polije, zmoči ali umaže. Oblačila morajo biti primerna vremenskim razmeram in dejavnostim. Priporočamo, da so oblačilca lahkotna, bombažna in otročka pri gibanju ne bodo omejevala. Otrok naj bo oblečen večplastno, da jih lahko vzgojiteljice po potrebi slečejo ali ponovno oblečejo. V primeru dežja, naj ima malček s sabo nepremočljivo gumijaste škornje oz. drugo nepremočljivo obutev in dežniček ali dežni plašč. Potrebno je poskrbeti za ustrezno pokrivalo, tako v zimskem kot tudi v poletnem času. Za prvi dan vrtca je odlična ideja majčka z imenom otroka, majčke si lahko ogledate tukaj. Tako bodo vzgojiteljice imele manj težav z mešanjem imen otrok ;)

UVAJANJE SAMOSTOJNEGA PITJA

V primeru, da vstopate v jasli je priporočeno, da ima otrok s sabo stekleničko ali posodico s slamico, ki bo vzgojiteljicam prihranila kakšno minuto za preoblačenje in čiščenje. S časom pa se otroka privaja na samostojno pitje iz kozarčka. V tem primeru se odlično obnesejo kozarčki za lažje učenje, ki omogočajo dve različni nastavitvi toka, kasneje pa lahko pokrovček tudi odstranite.

NEKAJ ZA ODPORNOST

Ob vstopu v vrtec se pojavi tudi večja možnost za prenašanje bolezni. Vsakega starša najbolj skrbi zdravje svojega otroka in v tem primeru si lahko pomagamo z izdelki za krepitev imunskega sistema. Najbolje je posežti po naravnih in kvalitetnih izdelkihProbiotiki so ena izmed možnosti, ki bo vašemu otroku pomagala pri ohranjanju zdravja in krepitvi imunskega sistema.

Po potrebi je v vrtec potrebnost nesti še plenice in posteljnino. Za lažji prehod v novo obdobje pa lahko otroci v vrtec prinesejo še svojo najljubšo igračko in dudo.

Deli novico z drugimi