UPPAbaby VISTA V2 2020 - Lastnosti, izboljšave ter novosti

UPPAbaby VISTA V2 2020 - Lastnosti, izboljšave ter novosti
Navdušeni smo, da vam lahko predstavimo najnovejšega člana UPPAbaby družine – to je otroški voziček VISTA 2020, bolj poznan pod imenom VISTA V2. V tem zapisu vas bomo popeljali skozi najpomembnejše funkcionalnosti novega vozička, dotaknili pa se bomo tudi primerjave z modelom 2019. Za začetek si lahko v tabeli ogledate pregled najpomembnejših novosti, ki jih s seboj prinaša UPPAbaby VISTA V2, spodaj pa sledi podrobnejši opis posameznih funkcionalnosti.

UPPAbaby VISTA V2 (2020)

UPPAbaby VISTA 2019

Višji hrbtni del športnega sedeža (50,8 cm) in globlje počivalo za stopala (6,4 cm)

Hrbtni del športnega sedeža je visok 48,3 cm, počivalo za stopala pa je globoko 5,1 cm

Avtomatizirano nastavljanje sistema varnostnih pasov brez ročnega prestavljanja v druge reže

Ročno nastavljanje višine varnostnih pasov s premeščanjem v druge reže

Mehkejša kolesa enake velikosti, barvni označevalci prednjega zaklepanja

Velika poliuretanska kolesa

Nadgrajeno vzmetenje na vseh kolesih za še bolj mehko vožnjo po vseh terenih

Vzmetenje na vseh kolesih

Strehica se podaljša z raztegom skrite tkanine v zgornjem delu (zadrga), nudi boljšo zaščito proti soncu in ima 2 mrežasti okenci za optimalno ventilacijo

Strehica se podaljša z izvlečno srebrno tkanino in ima eno mrežasto okence za ventilacijo

UPPAbaby logotip je umeščen na majhen usnjen listič na robu strehice

Velik UPPAbaby logotip na strehici

Nadgrajen dizajn košare, prostornost ter maksimalna obremenitev sta enaki

Velika prostorna košara za shranjevanje z maksimalno obremenitvijo 13,5 kg

Nove privlačne barve in tkanine

Širok nabor barv

Športni sedež

Dober športni sedež je ključna komponenta vsakega vozička, zato je ta izboljšava VISTE V2 verjetno ena najpomembnejših. Primarna športna sedeža nove VISTE ter starejšega modela imata podoben dizajn in sta primerni za otroke od 6 mesecev do teže 22 kg. Podrobnejši pogled v dimenzije novega športnega sedeža V2 pa razkrije, da je v primerjavi s starim modelom hrbtni naslon višji, počivalo za stopala pa globlje. Tudi malce večjim malčkom bo tako v novem športnem sedežu nadvse udobno.

Še ena priročna izboljšava je optimiziran sistem varnostnih pasov. Tudi starejši modeli vozička VISTA so imeli 5-točkovni varnostni pas, vendar je bilo za prilagajanje višine naramnih pasov potrebno odstraniti tkanino sedeža in pasove namestiti v drugo režo. Prilagoditev višine pasov pri vozičku UPPAbaby VISTA V2 ne zahteva ročnega nastavljanja in je tako enostavnejša ter hitrejša. To je še posebej priročno, če si sedež delita dva malčka različnih višin.

Sedež vozička VISTA V2 se lahko uporablja obrnjen v smeri vožnje ali obratno. Ima 6 nastavitev naklona, skupaj z naslonom pa se premika tudi počivalo za stopala. Vse prilagoditve športnega sedeža so enostavno izvedljive in za njih potrebujete le eno roko.

Košara

Že dizajn košare vozička UPPAbaby VISTA 2019 je premišljeno optimiziran in izpopolnjen, zato je  košara VISTE V2 v primerjavi s starejšim modelom ostala nespremenjena. Primerna je za uporabo od rojstva do 9 kilogramov, oz. do takrat, ko se otrok začne samostojno dvigovati. Perforirana vzmetnica ter ventilirano dno omogočata izjemno zračnost. Dodaten pretok zraka omogoča strehica, ki se na zadnjem delu odpre z zadrgo. Izjemno dolg podaljšek strehice nudi popolno zaščito pred UV žarki. Zelo priročna lastnost košare UPPAbaby VISTA V2 je tudi ta, da je certificirana za uporabo kot posteljica. To vam bo prišlo prav v primeru, če živite v majhnem stanovanju ali pa, ko boste več dni zdoma.

Razširitve za več otrok

Če imate dva otroka (bodisi dvojčka, ali pa novorojenčka in malčka) ali povečanje družine načrtujete v prihodnosti, bo za vas možnost razširitve verjetno najpomembnejša lastnost vseh modelov vozička UPPAbaby VISTA. Namestite lahko dodatno košaro za novorojenčka, dodatni športni sedež ali celo avtosedež oz. lupinico. Uporaba PiggyBack rolke pa bo omogočila, da se bo vožnji brez težav pridružil tudi tretji, starejši otrok. 

Strehica

Strehica modela VISTA 2019 je sama po sebi velika ter omogoča podaljšanje z izvlečno UV zaščito. Strehica 2020 modela UPPAbaby VISTA V2 ima nov dizajn in tako podaljšana zaščita ni več iz svetlečega srebrnega materiala. V zgornjem delu strehice skrita tkanina se z zadrgo enostavno »odkrije« in tako omogoči podaljšanje strehice. Zaščita pred škodljivimi UV žarki je tako še boljša, kot prej. Nova strehica omogoča tudi boljšo ventilacijo, saj ima kar dve mrežasti okenci (VISTA 2019 ima enega).

Dodatna estetska nadgradnja je v logotipu izdelka, ki je pri novi VISTI V2 vdelan v majhen usnjen listič na robu strehice in tako ni velikega napisa, ki je del strehice pri starejšem modelu. Tako kot pri modelu VISTA 2019, se tudi strehica novega vozička VISTA V2 prilagodi rastočemu otroku po višini.

Ročaj

Ročaj vozička VISTA V2 se v primerjavi z modelom iz leta 2019 ni spremenil. Gre za po višini prilagodljiv teleskopski ročaj iz usnja, ki vsekakor pripomore k prestižnemu videzu celotnega vozička. Usnjen material je enak tistemu na varnostni ročici pred otrokom ter materialu lističa na strehici.

Kolesa in vzmetenje

Kolesa VISTE V2 so iz poliuretana in enake velikosti kot pri modelu 2019. So pa same pnevmatike bistveno mehkejše, vzmetenje na vseh kolesih pa je izboljšano in tako je vožnja z vozičkom UPPAbaby VISTA V2 še bolj prijetna in udobna - ne glede na teren. Še ena izboljšava za otrokovo dodatno varnost in vašo mirnost so vizualni indikatorji zaklepanja prednjih koles. Ti barvni označevalci nedvoumno pokažejo, če so kolesa varno zaklenjena (ali, če niso).

Enostavno upravljanje

Ena glavnih prednosti VISTE, največkrat izpostavljena s strani zadovoljnih mamic, je lahkotno upravljanje vozička, ki je zelo enostavno tudi z uporabo le ene roke. Sama velikost vozička se ni spremenila, tako da je okretnost in upravljanje tudi pri novi VISTI V2 na enakem nivoju kot prejšnja leta. Mehka poliuretanska kolesa omogočajo udobno vožnjo po različnih terenih, vse od oškrbljenih pločnikov in granitnih kock, do travnatih površin, gozda ter zasneženih poti.

Zavore

UPPAbaby VISTA V2 uporablja enak zavorni sistem, kot njen predhodni model. Vsi uporabniki VISTE lahko namreč potrdijo, da so zavore ena najboljših funkcionalnosti vozička. VISTA V2 ima zavorni pedal, na katerega preprosto pritisnete s stopalom za zaklepanje ter ponovno pritisnete za odklepanje. Stopalna zavora ima tudi barvni sistem označevalcev, ki vam z rdečo ali zeleno barvo pokaže, če je bilo zaklepanje/odklepanje zavore uspešno.

Košara za shranjevanje

Že košara modela 2019 je ena najbolj prostornih košar na trgu otroških vozičkov, vanjo lahko shranite kar do 13,5 kg pripomočkov, kot so kupljena hrana, igračke, jakne, torba za plenice, itd. Z novo VISTO V2 se prostornost košare ni spremenila, dizajn pa je nadgrajen. Vključuje tudi žepe za shranjevanje manjših potrebščin, za katere nočete, da se izgubijo na dnu košare (telefon, denarnica, ključi, prigrizki in podobno). Košara za shranjevanje je enostavno dostopna tako s prednje, kot z zadnje strani.

Velikost, teža in zlaganje

UPPAbaby VISTA V2 je po velikosti in teži zelo podobna modelu 2019.

Nezložen voziček meri 65,3 cm (Š) x 91,4 cm (D) x 100,3cm (V).

V zloženem stanju s pritrjenim sedežem meri 65,3 cm (Š) x 44 cm (D) x 84,5cm (V), ko je športni sedež odstranjen, pa so dimenzije zloženega vozička 65,3 cm (Š) x 33 cm (D) x 81,3(V).

Okvir skupaj s sedežem tehta 12,4 kg (okvir ima 9,1 kg in sedež 3,3 kg), košara za novorojenčka pa tehta 4,0 kg.

Zlaganje vozička VISTA V2 je zelo enostavno, zložen voziček se avtomatsko zaklene in tudi samostojno stoji.

Barve

Nov model s seboj prinaša nove barve in tkanine, kot dodatek nekaterim obstoječim. Na spodnji fotografiji so prikazane vse trenutne barvne opcije vozička VISTA V2.

Upamo, da so vam podane informacije pomagale pri odločitvi. Za dodatna vprašanja smo vam na voljo preko e-maila [email protected] ali telefona 031 388 868.

Lep pozdrav,

ekipa Evitas

Deli objavo z drugimi