Aden and Anais povijalne pleničke

Uporaba povijalne pleničke

Najbrž ste že slišali z besedo swaddeling? V slovenščini bi to pomenilo povijanje dojenčka v štručko :) Dojenčki so devet mesecev preživeli v toplem in varnem zavetju maminega trebuščka in s povijanjem jim lahko ponudimo vsaj delček udobja, ki so a bili deležni v tistem času.

Uporaba povijalne pleničke se na prvi pogled zdi zakomplicirana, a z nekaj napotki in praktičnimi poizkusi lahko hitro postanete mojster povijanja. Za lažjo predstavo so spodaj prikazani štirje koraki, s sličicami in opisom, kako poviti dojenčka.

Uporaba povijalne pleničke - Korak 1

Korak 1: Povijalno pleničko prepognite po diagonali, da nastane oblika trikotnika in položite dojenčka v sredino. Rame dojenčka naj malenkost segajo čez daljši rob stranice.

Uporaba povijalne pleničke - Korak 2

Korak 2: Desno roko dojenčka položite ob njegovo telo, naj bo rahlo pokrčena. Enako stran povijalne odejice položite čez dojenčkovo rokico in čez prsi ter ovijete pod njegovo telo, leva roka ostane prosta.

Uporaba povijalne pleničke - Korak 3

Korak 3: Spodnji del pleničke prepognite čez dojenčkove nogice in telo ter ga zataknite pri vrhu povijalne pleničke.

Uporaba povijalne pleničke - Korak 4Korak 4: Sedaj položite še levo roko ob njegovo telo, rahlo naj bo pokrčena in ovijte še levi del pleničke čez dojenčkovo ramo in prsi. Nato pleničko zataknete pod malčka in že ste končali.

Kakšna pa je prava dimenzija za povijanje?

Najbolj priljubljena dimenzija je 120 x 120 cm, velikost ravno prav ustreza povijanju dojenčkov od rojstva pa do 6. meseca starosti. Uporaba povijalne pleničke lahko postane del vašega vsakdana in vaš mali sonček bo zagotovo užival v tesnem objemu mehke odejice.

Poglej vse izdelke iz naše ponudbe, na voljo so različne dimenzije tetra pleničk in povijalnih pleničk. Med njimi so najbolj priljubljene pleničke znamke Aden+Anais. Najdete pa tudi mehke odejice, ki bodo poskrbele, da bo vašemu malčku prijetno in toplo v hladnih dneh.

Odeje in tetra pleničke

Uporaba povijalne pleničke je prikazana tudi v spodnjem video posnetku.

 

Pozdravčki,

Eva

Deli novico z drugimi