Udobno in moderno

Jaz sem otrok neke druge generacije. To pomeni, da mi razni slim in skinny fit, goli gležnji pozimi na odraslih moških ne potegnejo. Človek se mora v cotah počutiti tako, kot če bi bil nag zleknjen na domačem kavču – udobno. Če je to udobno še stajliš, je to še toliko bolj dobrodošlo.

Na srečo ta oprijeta moda še ni dosegla naših malčkov. Naša ima haremke, baggy hlače, longline puloverje s kapuco in podobno. S tem se lahko človek dejansko poistoveti. Včasih prav tekmujeva, kdo zgleda bolj lagodno. To je pravi boj, vam pravim, nihče od naju ne popušča niti za ped.

Nikoli nisem imel težav s tem, da zapravim nekoliko več za veliko bolj kvaliteten kos oblačila. Sedaj, ko imam tamalo, vidim v tem še več smisla. Ko bo vstopila v tisto čudovito uporniško obdobje, ki mu nekateri ljubkovalno rečejo tudi najstništvo, bo lahko nosilo baggy očijevo levisovo jeans jakno z back printom. Včasih kar zavidam svojemu otroku, ker tako skrbimo zanjo.

Veš, kakšne cunje pa rabi otrok, ki se navaja na kahlico? Udobne. Take, ki se takoj potegnejo z riti, tukaj sekunde odločajo o tem, če ga bo treba preobleči ali ne. Pa naj bodo še luštne. Udobne in luštne.

 

Jure Marolt

Deli novico z drugimi