Blog igra naslovnica

Učenje barv je lahko prav zabavno!

Vse mamice, ki ste rade vsaj malo ustvarjalne, smo za vas pripravili doma narejen pripomoček za zabavno učenje barv. Postopek je zelo preprost in enostaven, potrebujemo le nekaj osnovnih pripomočkov, ki jih dobimo v vsaki bolje založeni trgovini.

Učenje barv je lahko zares zabavno in s to igračko bo vaš malček z navdušenjem sodeloval in se učil.

Učenje barv

Za izdelavo potrebujemo:

  • Karton/lepenko
  • Tulec
  • Lesene ščipalke
  • Barvice in flomastre
  • Škarje
  • Lepilo
  • Okrogel lesen podstavek ali več plasti kartona

Podloga, ki jo lahko natisnete in uporabite kot šablono si prenesite Tukaj.

Postopek je enostaven in preprost. Iz tršega kartona ali lepenke izrežemo krog s premerom 19 cm, izrežemo lahko tudi dva polkroga, ki u nato združimo v krog. Za podlago smo uporabili lesen okrogel podstavek debeline 2 x 1 cm in premera 15 cm. Podstavek lahko naredimo tudi iz več plasti kartona, ki jih zlepimo skupaj.

Podstavek

Preden na podstavek nalepimo krog, ne smemo pozabiti narisati otrokovih najneljubših figuric in jih pobarvati v različne barve. Na šabloni so figurice avtomobilčki, lahko se seveda prepustimo domišljiji in narišemo na primer rožice, srčke, oblačke ali kar nam srce poželi. Uporabili smo osem osnovnih barv: rumeno, oranžno, rdečo, zeleno, modro, vijolično, rjavo in črno. Ko imamo figurice narisane in pobarvane, na podstavek nalepimo krog s figuricami in počakamo, da se lepilo posuši. Med tem s flomastri pobarvamo lesene ščipalke.

Katere barve je avto?Katere barve je avto?Manjka nam le še lonček v katerega bomo pospravili ščipalkice. Najboljše je, če imate doma širši tulec, premera približno 10 cm, če tulca nimate lahko uporabite tri manjše tulce toaletnega papirja. Tulce prilepite v sredino in doma narejena igrača za učenje barv je končana! :)

Igra barve

Za dodatna vprašanja se lahko obrnete na info@evitas.si ali nas kontaktirate direktno preko Facebooka. Z veseljem vam bomo odgovorili in pomagali pr izdelavi :)

Deli novico z drugimi