Masaža dojenčka

Masaža dojenčka

Tečaj masaže dojenčka

Masaža dojenčka je umetnost, ki je tako stara, kot je mlada. Prakticirajo jo različne kulture širom sveta že tisoče let. Vsebuje tehnike švedske masaže, ki spodbuja prekrvavitev telesa, tehnike indijske masaže, ki sproščajo napetost, refleksoterapijo in nežne gibe joge.

Tečaj masaže dojenčka vsebuje 5 srečanj, na katerih starši pridobijo znanje posebnih masažnih prijemov. Poleg masaže se z novopečenimi starši pogovarjamo o različnih polemikah, ki jih s seboj prinese starševstvo, pridobijo pa tudi sposobnost vseh sposobnosti - poslušati sebe in svojega dojenčka. Tečaja se lahko udeležijo starši z njihovimi dojenčki do dopolnjenega 12. meseca starosti, znanje pridobljeno na tečaju pa ostane za celo življenje.

Masaža dojenčka

Tečaj masaže dojenčka ima ogromno blagodejnih učinkov za otroka. Za masažo dojenčka se priporoča uporaba olj, da preprečimo trenje na koži. Ker pa je dojenčkova koža občutljiva, se priporoča uporabo kakovostnih, hladno stiskanih rastlinskih olj, ki nimajo vonja. Zakaj brez vonja? Dojenček ima ravno v tej dobi najbolj izrazit vonj in posledično ima močno noto povezovanja in navezovanja starša na otroka in obratno. V spletni trgovini Evitas.si lahko najdete visoko kakovostno mandljevo olje Linea Mamma Baby, ki je dermatološko testirano na priznani univerzi v Ferrari (Italija). Mandljevo olje Linea Mamma baby je odlično tudi za negovanje in vlaženje nežne kože naših malih nadobudnežev.

Tečaj masaže dojenčka - prednosti za dojenčka

Prednosti masaže dojenčka je nešteto, saj se dotakne čisto vseh, od staršev, družine do celotne družbe. Starši se med tečajem naučijo različnih trikov, ki sprostijo in pomirijo dojenčka. Z masažo spodbudijo prebavo in presnovo, spodbujajo rast in razvoj dojenčka, kar je še posebej opazno pri prezgodaj rojenih otrocih. Dojenčki so sposobni samoregulacije, lepše in bolj trdno spijo, saj so pod vplivom hormonov ljubezni, varnosti in zaščite (endorfini, oksitocin), zmanjša se nivo stresnih hormonov kot sta adrenalin in kortizol. Zmasirani dojenčki razvijejo boljši imunski sistem in imajo boljšo samozavest in samopodobo. Skratka, tečaj masaže dojenčka je TOP! 😉

Tečaj masaže dojenčka - prednosti za starše

Masaža pa ima veliko prednosti tudi za starše, saj omogoča staršem boljše spoznavanje in razumevanje dojenčkovih znakov, kar izboljša samozavest in samopodobo staršev. Spodbuja se povezovanje in navezanost na dojenčka, posledično se zmanjša možnost poporodne depresije. Masaža dojenčka omogoča tudi zgodnje sodelovanje očetov, ki že od nosečnosti spremljajo razvoj otročka iz ozadja. Masaža dojenčka ima prednosti tudi za celotno družino, saj zmanjša rivalstvo med sorojenci, zmanjšuje prepire, pripomore k odprti komunikaciji in k sproščenemu občutku v domačem okolju. Super, kajne? 😃

Torej, zakaj ne bi sebi in svojemu dojenčku podarili nekaj edinstvenega, dobrega in nekaj kar traja vse življenje. Okrepite vez med vami in vašem dojenčkom in mu podarite blagodejen dotik, ki ga boste spoznali tekom tečaja masaže dojenčka.

Pozdravček, Maja (certificirana inštruktorica masaže dojenčka)

Deli objavo z drugimi