Prvič v vrtec

Prvič v vrtec

Prvi obisk vrtca je tako za starša kot tudi za otroka velika sprememba. Ravno smo se navadili, da cele dneve preživimo skupaj, gremo na dolge sprehode, se skupaj igramo in ustvarjamo. Sedaj pa se bliža dan, ko bo vsega tega kar naenkrat konec. Otroci se vstopa v vrtec niti ne zavedajo, medtem ko se mamice že dlje časa pripravljamo na to pomembno prelomnico. Najpomembnejše je, da na vse skupaj gledamo pozitivno in tako lahko vrtec postane zabavna dnevna rutina, ki bo prijetna za vas in za vašega sončka.

Vstop v vrtec zahteva določeno pripravljenost. Da pa bo obdobje priprave tudi za mamice lažje in prijetnejše, smo pripravili kratek seznamček izdelkov, ki so potrebni za prvi vrtčevski dan!

UDOBNI COPATKI

Izbira pravih copatkov zna biti naporna odločitev. Copatki morajo biti dovolj udobni, stabilni in enostavni za obuvanje ter sezuvanje. Podplat copatkov mora biti dovolj gibljiv, saj se otrokova nogica še vedno razvija. Copatki morajo dihati, da se v njih noga ne bo potila. Pozorni moramo biti tudi na to, da se copatek na gladki površini ne drsi. Obutev mora biti narejena kvalitetno in imeti mora trpežen šiv.

 

OTROŠKI NAHRBTNIK

Danes je na voljo tisoč in en nahrbtnik za naše najmlajše. Izbirate lahko med nežnimi pastelnimi odtenki ali prikupnimi pisanimi živalicami. Z zabavnim nahrbtnikom otroka še dodatno motivirate za odhod od doma. Nahrbtnik se lahko uporablja za v vrtec ali pa ga vzamete s sabo, ko se odpravljate na dopust ali le na kratek izlet.

nahrbtniki ponudba evitas-prvic v vrtec

 Izdelki na fotografiji:

 

DODATNA OBLAČILA

V nahrbtniku ne smejo manjkati rezerva oblačila, saj se otrok hitro kaj polije, zmoči ali umaže. Oblačila morajo biti primerna vremenskim razmeram in dejavnostim. Priporočamo, da so oblačilca lahkotna, bombažna in otročka pri gibanju ne bodo omejevala. Otrok naj bo oblečen večplastno, da jih lahko vzgojiteljice po potrebi slečejo ali ponovno oblečejo. V primeru dežja, naj ima malček s sabo nepremočljivo gumijaste škornje oz. drugo nepremočljivo obutev in dežniček ali dežni plašč. Potrebno je poskrbeti za ustrezno pokrivalo, tako v zimskem kot tudi v poletnem času.

 

TRAKEC ZA LASE

Posebno deklicam laski lahko precej nagajajo, zato je smiselno da ji pred odhodom laske primerno uredimo da jim ne padajo na oči. Lahko uporabimo sponke za lase ali pa jim na glavo poveznemo prikupen trakec.

Izdelek na fotografiji: 

 

STEKLENIČKA

V primeru, da vstopate v jasli je priporočeno, da ima otrok s sabo stekleničko. S časom pa se otroka privaja na samostojno pitje iz kozarčka. V tem primeru se odlično obnesejo kozarčki za lažje učenje, ki omogočajo dve različni nastavitvi toka, kasneje pa lahko pokrovček tudi odstranite.

steklenička za v vrtec-evitas

  Izdelki na fotografiji:

 

SLINČEK

Ker otroci v vrtcu večkrat ustvarjajo je zaželjeno da otroku priskrbimo slinček z dolgimi rokavi, če vrtec otroku priskrbi slinček lahko slednjega uporabljate za različna ustvarjanja tudi doma, oblačila se zagtoovo ne bodo umazala.

slinček z rokavi za ustvarjanje, evitas

 Izdelki na fotografiji:

 

NINICA

Ker se bo vaš malček prilagal na novo okolje, je priporočljivo da ima s seboj svojo ljubo igračo, ki mu bo nudila domačnost. Ker imajo nekateri otroci težave s spanjem mu lahko ponudite ninico, katero bo lahko objel in tako lažje zaspal.

 Izdelki na fotografiji:

 

PLENIČKE

Če otroci pleničk ne dobijo v vrtcu, poskrbimo da jih imajo s seboj.

 

NEKAJ ZA ODPORNOST

Ob vstopu v vrtec se pojavi tudi večja možnost za prenašanje bolezni. Vsakega starša najbolj skrbi zdravje svojega otroka in v tem primeru si lahko pomagamo z izdelki za krepitev imunskega sistema. Najbolje je poseči po naravnih in kvalitetnih izdelkih. Probiotiki so ena izmed možnosti, ki bo vašemu otroku pomagala pri ohranjanju zdravja in krepitvi imunskega sistema.

 

Bolj točen seznam vam bodo predstavile vzgojiteljice izbranega vrtc

 

Lep pozdrav,

Evitas

 

Deli objavo z drugimi