Nosilka Ergobaby 360

Včasih je nakupovanje preko spleta pravi izziv in velikokrat starši težko presodimo, ali nam bo izdelek ustrezal ali ne. Ker se kot spletna trgovina tega zavedamo, vam bom danes skušala čimbolj podrobno predstavila lastnosti in uporabo nosilke Ergobaby 360. Ergobaby 360 je prva ergonomsko oblikovana nosilka, ki omogoča nošenje otroka v kar štirih različnih položajih. Otroka lahko nosimo na hrbtu, na boku in spredaj, obrnjenega naprej ali proti nam. Nosilka je praktičen pripomoček, saj je primerna za vse priložnosti. Z njo lahko uživamo na dolgih sprehodih, se odpravimo po nakupih ali pa le uživamo na kavi s prijateljico. Za dojenčka je zelo udobna in tudi uporaba za mamico je preprosta.

 

Nosilka Ergobaby 360 je torej ergonomsko oblikovana kar pomeni, da v njej dojenčkove nogice ne visijo in hrbtenica je postavljena v pravilen C položaj. Nosilka ima širok pas in podložene naramnice, ki nudijo večje udobje tako otroku kot tudi staršu. Teža otroka se razporedi in tako je nošenje malčka vedno prijetno. V osnovi je nosilka Ergobaby primerna za otroke težke od 5,5 kg do 20 kg, z nakupom vstavka za novorojenčka pa lahko nosilko uporabljamo že od rojstva naprej.

Začetek uporabe nosilke zna biti malce nerodno, saj nismo še vajeni kako in kaj. A zapomnimo si, da je uporaba nosilke kot vožnja s kolesom, na začetku potrebujemo nekaj vaje. Starši velikokrat že po nekaj poskusih obupajo, ker niso prepričani ali delajo prav in se ob tem počutijo nelagodno. Na začetku je najbolje, da imamo poleg nekoga, ki nam bo pri nameščanju nosilke pomagal in bomo nato tudi sami samozavestnejše začeli z uporabo. Mamice iz Nove Gorice in okolice vabimo, da nas obiščejo v našem »Showroomu«, kjer vam bomo z veseljem pokazali kako se nosilko namesti.

Štirje položaji nošenja Ergobaby nosilka 360

Pri nošenju moramo največ pozornosti posvetiti dojenčkom do 3. meseca starosti. Pri nosilki Ergobaby 360 močno svetujemo uporabo vstavka za novorojenčka, ki poskrbi za podporo glavice in hrbtenice. Novorojenček mora biti vedno nošen spredaj in obrnjen proti nam, več o pravilnem položaju si lahko ogledate v spodnjem posnetku. Ko je otrok dovolj stabilen in ima že dovolj razvite hrbtne in vratne mišice ga lahko nosimo tudi na hrbtu ali na boku (nekje po petem oz. šestem mesecu starosti). Nošenje otroka obrnjenega naprej je priporočljivo šele, ko samostojno sedi in tako opazuje okolico.

Na sliki spodaj so prikazani vsi položaji za nošenje z nosilko Ergobaby 360, poleg je zabeležena priporočljiva starost in teža otroka.

Položaji: Nosilka Ergobaby 360 Evitas
Položaji: Nosilka Ergobaby 360

 

Za lažjo predstavo, kako se uporablja nosilka Ergobaby 360, si oglejte spodnje video posnetke, kjer so predstavljeni vsi zgoraj omenjeni načini nošenja.

Mamice nas velikokrat vprašajo tudi po tem, koliko časa lahko nosijo svojega otroka v nosilki. Na začetku, ko smo mamice utrujene in izčrpane od poroda in vseh novosti, ki jih je ta dogodek prinesel, nosimo toliko kot zmoremo. S časom nošenje otroka postopoma podaljšujemo, smiselno je nosilko uporabljati redno in tako postopoma pridobivamo na vzdržljivosti saj otrokova teža iz dneva v dan narašča. Tako bo nošenje težjega otroka manj naporno in obremenjujoče. Točen čas je težko omejiti in najbolje je poslušati svoje telo in spremljati otrokovo obnašanje in počutje. Daljše nošenje ni priporočljivo le v položaju, ko otrok gleda naprej. Nekatere mamice nosilko uporabljajo namesto vozička, druge spet le za premostitev določenega obdobja. Nosilka nam omogoča, da preživimo dalj časa tesno ob svoje otroku in s tem pripomoremo k zmanjšanju joka pri našem malčku. Seveda pa ne smemo pozabiti na zadostno gibanje otroka glede na njegovo starost.

Otroka lahko v nosilki tudi dojimo, tako da nosilko spustimo nižje in jo rahlo razpustimo ter nato otroka pristavimo k svojim prsim. Svetujemo uporabo posebnih majic za dojenje, tako bo vse potekalo lažje in hitreje.

Da ne pozabimo na naše boljše polovice, nosilko lahko uporablja tudi očka. Nošenje je koristno tako za otroka kot tudi za očeta, fizični stik bo le še okrepil njuno vez in z nošenjem bosta preživela več skupnega časa. Za otroka je pomembno, da spozna očetov srčni utrip in ritem njegovega dihanja ter se tako hitreje naveže tudi na njega. Mamica pa bo v tem času imela čas zase ali za druga opravila, ki jih mora postoriti.

Poglej nosilke iz naše ponudbe

Ne spreglej 15% popusta na nosilke Ergobaby 360!

*Akcija traja do 12.3.2018, popusti se med seboj ne seštevajo.

Mogoče sem kakšno stvar izpustila ali pozabila, zato bom vesela kakršnegakoli vprašanja ali komentarja pod objavo na našem Facebooku profilu.

Spremljaj nas na naši Facebook strani Evitas.si ali se pridruži skupini Moderne mamice, kjer si med seboj svetujemo in pomagamo :)

Pozdravček,

Eva

 

Deli novico z drugimi