Mokasinke > pancarji

Search for blogs
Blog archive

Gledam vremensko napoved, nobene otoplitve na vidiku. To pomeni, da še ne smem pospraviti lopate za kidanje snega. To pomeni, da so toplejši in brezskrbni dnevi še vedno močno oddaljeni. Največ dela imamo trenutno z oblačenjem. Če gremo ven, porabimo petnajst minut samo zato, da navlečemo vse cote nase. Otrok še kar potrpežljivo prenaša tovrstne muke, vendar je vprašanje, do kdaj bo to trajalo.

Ko razmišljam o poletju, razmišljam o preprosti obutvi. To pomeni papuče ali mokasinke, če gre za kakšno bolj posebno priložnost. Ker pa naše dete šele dobre spoznava prve stoječe korake (majhen korak za človeka, velikanski za človeštvo), je zelo pomembno, da je čim bolj stabilna. To pomeni, da tudi po hiši hodi obuta v mokasinkah. Še na kahlico gre v njih. Včasih se mi zdi, da so kar podaljšan, vraščen del njenih nog.

Ne bit škrti. Tudi ti nimaš le enega para čevljev, ampak celo omaro, kamor jih lahko zložiš. Sicer majhnim knedlom hitro raste noga, tako hitro, da se vmes ne bi preobuvali, pa spet ne. Male nogice polne majhnih kolobarjev so še toliko lepše, če se obute v stajliš mokasinke. Z vzorcem, enobarvne, resicami, mašnicami in vsem okusnim. Dobra stvar za očete je tudi ta, da se kar hitro obujejo, ker so ponavadi elastične. V življenju namreč izbiramo tiste dvoboje, ki jih lahko dobimo.

Jure Marolt

Share this post with others