Izbira sončne kreme za dojenčke in malčke

Izbira sončne kreme za dojenčke in malčke

POLETJEEEE!

Po mrzli zimi smo ga najverjetneje vsi tako veseli, da se nam ob izgovorjeni besedi prikaže nasmeh na obrazu. Še posebno so poletja veseli malčki, saj lahko mirno čofotajo v vodi in se igrajo s svojimi prijatelji na prostem. Toplo vreme in močni sončni žarki pa poleg smeha in zadovoljstva ob igri prinašajo tudi nevarnost za opekline, zato je zelo pomembno, da se pred soncem pravilno zaščitimo in preprečimo nastanek opeklin.

Otroci na soncu:

Ker je otroška koža veliko bolj občutljiva od kože odraslih, je še toliko bolj pomembno, da jih zaščitimo pred nevarnimi sončnimi žarki. Za zaščito uporabimo sončne kreme s primernim zaščitnim faktorjem, klobučke, lahka bombažna oblačila ipd. Priporoča se uporaba kozmetike, ki ne vsebuje škodljivih snovi in vsebuje ustrezen zaščitni faktor. Blagovna znamka Linea MammaBaby ponuja prav to in še več.

Blagovna znamka Linea MammaBaby ponuja različne izdelke za zaščito dojenčkov in malčkov pred sončnimi žarki ter piki žuželk. Prav tako pa ponuja tudi izdelke za nego kože po izpostavljenosti soncu in ublažitvi pikov.

Kako pa izberem ustrezen zaščitni faktor za zaščito svojega malčka?

Pri izbiri sončne kreme je potrebno upoštevati nekaj dejavnikov, in sicer fototip kože, letni čas, čas dneva izpostavljenosti soncu, lokacijo med izpostavljenostjo, s posebnim poudarkom na nadmorski višini.

Prav tako je pomembna števila SPF, ki označuje, kako dolgo lahko ostanete izpostavljeni soncu. Višja kot je številka SPF, večja je zaščita. Pri nakupu kreme za sončenje je pomembno, da se prepričate, da le-ta ščiti pred UVA IN UVB. Kremo z določenim zaščitnim faktorjem izberemo tudi glede na fototip malčkove kože.

Fototip kože določa občutljivost naše kože na sevanje sončnih žarkov - kako hitro nas bo opeklo sonce ipd. Kremo z določenim zaščitnim faktorjem izberemo tudi glede na fototip malčkove kože.

  • Fototip 1: Koža s fototipom 1 je zelo svetla. Navadno imajo ta fototip kože ljudje, ki imajo svetle ali rdeče lase in modre ali zelene oči. Takšna koža je zelo občutljiva na sonce. Tveganje za hude opekline je zelo velika, zato se priporoča uporaba zaščitnega faktorja SPF 50+.
  • Fototip 2: Še vedno je značilna precej svetla koža. Fototip dve imajo navadno ljudje z modrimi ali svetlo rjavimi očmi, blond ali rjavimi lasmi, značilno za njih pa je, da so nagnjeni k sončnim opeklinam. Priporoča se uporaba sončne kreme z zaščitnim faktorjem SPF 50+ za prve dni izpostavljanju sonca, predvsem za obraz in ramena. Od četrtega dne izpostavljenosti soncu se priporoča SPF 30.
  • Fototip 3: Prepoznamo ga lahko po nekoliko temnejši barvi in temno blond do rjavih las. Občutljivost na sonce je veliko manjša kot pri prvih dveh fototipih. Priporoča se uporabo sončne kreme z zaščitnim faktorjem SPF 30 ali 20.
  • Fototip 4: Je najtemnejši in najbolj odporen proti soncu. Za to vrsto je značilna svetlo rjava barva kože, temno rjavi ali črni lasje s temnimi očmi. Kljub veliki odpornosti je uporaba zaščitnega faktorja zelo pomembna. Priporoča se uporaba zaščitne kreme z nižjim faktorjem.

 

Že v mladosti je potrebno skrbeti za zdravo kožo, s tem da uporabljamo prave in naravne izdelke za zaščito pred soncem. Izdelki Linea Mamma Baby bodo poskrbeli, da  bo malček imel brezskrbne in prijetne počitnice brez opeklin in škodljivih učinkov sonca.

Naj bodo poletne počitnice nepozabne.

Pozdravček,

Sara

Deli objavo z drugimi