Citat na kvadrat

Citat na kvadrat

Veliko berem in malo si zapomnim. Zato sem si svojih nekaj najljubših citatov kar zapisal na telo. Drugi razlog je bil pa v tem, da lahko vsakič, ko me kdo vpraša, če gre »tu dol«, odgovorim, da ne. V življenju ni neumnih vprašanj, so samo neumni ljudje.

Seveda nisem nor, da bom svojega dobro leto starega otroka potetoviral, ampak sem dovolj priseben, da bom kaj meni ljubega zapisal na njeno majico. Da bo zadeva še bolj personalizirana, lahko zapišemo recimo prvi stavek, ki smo ga izrekli ob rojstvu otroka: »Kje pa naj dobim kapo za tako glavo?«. Ko sem jo prvič peljal naokoli z vozičkom, se pravi, ko je bila stara šele nekaj dni, sem imel majico, na kateri je pisalo: »They see me strollin', they hatin'.« Meni je bila ful zabavna. Še vedno mi je, moram jo izbrskati nekje v omari.

Dolgo sem se ogibal tistih otroških majčk, na katerih piše nekaj v smislu najboljši očka na svetu. Ker poznam nekaj teh očetov, ki so to nosili, pa jim je bilo češko pivo mnogo bližje od lastnega otroka. Vseeno, ko je moja tamala prvič nerodno priskakala v moje naročje s tem sporočilom na majici, se mi je kar nekoliko orosilo oko. Mehak si, Jure, mehak, sem si mislil.

Meni so majice s citati nekakšne statement majice. Moraš povedati, kaj ti je pomembno. Ker čisto majhen otrok še ne govori, mora njegova osebnost spregovoriti na drugačen način. Da bo vsem vidno in jasno. 

Jure Marolt

Deli objavo z drugimi