5 razlogov zakaj je nošenje potrebno

5 razlogov zakaj je nošenje potrebno

Nošenje otroka ima več pozitivnih učinkov tako na dojenčka kot tudi na mamico in očeta :) Občutek bližine in varnosti je v prvih mesecih zelo pomemben za dojenčka, ki se je pravkar znašel v popolnoma novem svetu. Spodaj smo našteli 5 razlogov zakaj je nošenje potrebno in koristno.

  1. Nosilka novorojenčku zagotavlja varnost kot v materinem trebuhu - Ko se otrok  rodi, se zanj odpre povsem nov svet (in tudi za nas!). Na srečo, lahko jih nosimo in jih to znova vrne v našo bližino.
  2. Pozitivno vpliva na otrokov razvoj - Pomaga pri razvoju otroka: fizičnem in čustvenem. Ali ste vedeli, da je nošen otrok na splošno miren, ker so izpolnjene njegove primarne potrebe, zlasti tiste po varnosti in bližini?
  3. Nošenje je praktično za starše - Nošenje prinaša tudi novo raven udobja in praktičnosti v Vaše vsakodnevne dejavnosti – otroka dajte v nosilko in pojdite!
  4. Bolj razumete in prisluhnete otrokovim potrebam - Staršem omogoča, da vidijo svet z otrokovimi očmi. Otroci pa odkrivajo svoj novi svet iz varnosti in udobja, ki jih zagotavlja nošenje v nosilki.
  5. Pri nošenju lahko sodelujejo vsi družinski člani - Nošenje je družinska stvar in vsakemu izmed staršev in družinskemu članu pomaga razviti tesen in globok odnos z novim prišlekom.

Ponudbo ergonomskih nosilk Ergobaby in Baby Tula si oglejte tukaj!

Deli objavo z drugimi